0722 11 22 88

Noutati / Sfaturi pentru montarea bordurilor si importanta acestora in intretinerea pavajelor

Sfaturi pentru montarea bordurilor si importanta acestora in intretinerea pavajelor

Montajpavele - borduri si jardiniere Pavajele au nevoie de susţinere pentru a-şi păstra forma pe care ne-o dorim – pentru acest lucru au fost făcute bordurile. Astfel, montarea bordurilor este esenţială în menţinerea zonei pavate. Dacă bordurile nu sunt puse corect, pavelele au mult spaţiu la dispoziţie şi se pot separa, apărând denivelări sau chiar găuri în pavaj. Deseori acest lucru este favorizat şi de umezeala din perioadele ploioase.
De diferite forme şi dimensiuni, bordurile pot fi din material plastic, beton VIBROCOMPRIMAT sau VIPROPRESAT, oţel sau aluminiu.

La EuroPav Desgin, găsiţi o gamă variată de borduri, iar echipa noastră experimentată vă oferă servicii profesioniste de montaj borduri.
Ca să ştiţi cum lucrăm, iată mai jos câteva indicaţii despre montarea bordurilor:

Montarea şi alinierea bordurilor
Pe fundaţia de beton întărit se toarnă un strat de mortar de 25 mm (1:3 ciment :nisip) pe care se aşează bordurile. Bordurile sunt aşezate la nivel şi aliniate cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

Încastrarea bordurilor
Betonul de încastrare se toarnă pe fundaţia (de beton) bordurii. Se compactează şi se netezeşte cu mistria. Lăţimea încastrării trebuie să fie egală cu cel puţin lăţimea bordurii. Înaltimea încastrării este până la 25-50 mm de faţa superioară a bordurii.

Rosturi între borduri
Bordurile se pot monta cu rosturi de 8-10 mm umplute cu mortar (1:4 – ciment:nisip). Rosturile trebuie completate în întregime şi bine compactate.
Rosturile de dilatare din betonul de încastrare a bordurilor se realizeaza de aproximativ 10 mm grosime, din 15 m in 15 m umplute cu mortar bine compactat.

Bordurile se pot monta si cu rosturi neumplute (cap la cap) de 2-3 mm.
Acestea fiind spuse, acum aveţi instrucţiunile pentru montarea unor borduri rezistente care să păstreze forma pavajului dumneavoastră aşa cum vă doriţi.

Echipa EuroPav Desgin!

Abonare newsletter

Nu va faceti griji! Adresa email este in siguranta si uram Spam-ul la fel de mult.

Ce spun clientii...?

Sunt foarte multumit de calitatea lucrarii cat si de profesionalismul echipei! Va multumesc.

Marian Bogdan

Felicitari pentrul site! Si va multumesc pentru noul aspect al curtii!

Grigore Ana